LG Commercial jako další velký obchodní krok

Segment: Profesionální prádelna
Business type: Restaurace a vinařství
Rok projektu: 2022

O Vuglec Breg

Jedná se o rodinný turistický resort, který od roku 2005 vítá návštěvníky z Chorvatska i ze světa.

V centru je vyhlášená restaurace s tradičními pokrmy a vinný sklípek. V blízkosti restaurace se nachází tradiční domy, které byly kompletně zrekonstruovány a vybaveny pro návštěvníky. Krásné výhledy na vinici, jezírko, trávníky, upravené chodníky, infinity bazén, sportoviště… To je jen část zařízení, které si užívají návštěvníci, kteří si chtějí odpočinout, ale i podnikatelské subjekty hledající místo pro pořádání semináře nebo teambuildingy.

Praní prádla jako další obchodní krok

Tato krásná nemovitost je výsledkem rodinné vize a mnohaleté práce. Velký krok vpřed v tomto úspěšném příběhu nedávno udělala paní Ines. Díky svému neklidnému podnikatelskému duchu se rozhodla založit prádelnu, která by sloužila především potřebám turistického střediska, ale nabízela služby i dalším podnikům v okolí. Vybrala si naši pomoc jako svého spojence v tomto obchodním podniku.

„Dříve jsem byla majitelkou rychlého občerstvení a největším problémem, se kterým jsem se potýkala, bylo sehnat kvalitní pracovní sílu. Poté, co jsem tu restauraci zavřela, jsem dlouho přemýšlela, jaký bude můj další podnikatelský krok. Věděla jsem jen, že chci nabídnout službu.

„Po dlouhém přemýšlení jsem si uvědomila, že během turistické sezóny byly účty za prádelnu poměrně vysoké. Mnoho zařízení, jako jsou restaurace, pokoje a bazény, také znamená hodně špinavého prádla. Napadla mě myšlenka – zvládnu to!“

“Jsem v tomto byznysu nováček a proto se vždy na všechno ptám dvakrát. Předtím jsem měla jedinou zkušenost s praním ve vlastní domácnosti”

Pani InesMajitelka restaurace a vinařství

Pani Ines

Výzvy: žádné předchozí zkušenosti, ale s jasnou vizí

Rozhodnutí založit prádelnu pro paní Ines nebylo impulzivní. Udělala si čas na průzkum, zeptala se na konkurenční řešení a produkty a přečetla si zkušenosti ostatních lidí. Naše obchodní odborníky oslovila poprvé před čtyřmi lety. Chtěla velkou hodnotu za peníze, ale rozhodující pro ni byl lidský faktor, který přichází s poprodejním servisem

„Mohla bych si koupit a dovézt vybavení – ale kdo mi pomůže, když se objeví problém?“, směje se bodrá podnikatelka. „Nejsem jen šéfová, dělám všechno. Mám vlastní sadu nářadí a nevadí mi pracovat. Zajímá mě vše – od nejmenšího šroubku až po filtr. Jsem prostě ten typ člověka. Jsem v tomto byznysu nováček a proto se vždy na všechno ptám dvakrát. Předtím jsem měla jedinou zkušenost s praním ve vlastní domácnosti.“

Říká, že pro ni je v každém podnikání nejdůležitější lidská stránka a poprodejní tým musí být jakýmsi psychologem, schopným klienty uklidnit a předložit jim řešení. Červené víno a dýňový olej jsou zde specialitami každé tradiční restaurace, ale skvrny, které zanechávají, jsou pro paní Ines velký problém. Proto jsme ji navštívili a uspořádali edukaci o praní a žehlení.

“Další trik, který jste mi ukázali, je způsob přípravy a organizace práce. Jako nejdůležitější se opět ukázal lidský faktor. Byl jsem velmi ráda, že jste udělali čas a vzdělali mě, hodně to pro mě znamenalo. Požádal jsem také vaše kolegy o profesionální vzorky produktů, které bych chtěla tuto zimu otestovat na skvrnách.“

Řešení: Dlouhé přemýšlení a rychlá realizace

“Poskytli jste nám instalační výkresy, které našim stavebním dělníkům skutečně pomohly. Instalovali jsme průmyslovou podlahu a krok za krokem vše do sebe zapadlo.”

Pani InesMajitelka restaurace a vinařství

Proces přemýšlení o spuštění prádelny byl dlouhý a důkladný, ale realizace byla velmi rychlá – za necelé dva měsíce. Prvním krokem byla úprava interiéru. Pomáhali jsme při vývoji konceptu, abychom optimálně využili prostor, ale také se vyvarovali nejčastějších chyb. V tomto procesu byla velmi nápomocná 3D vizualizace.

3D model of commercial laundry compared with finished commercial laundry

Zboží bylo skladem a doručeno za necelý měsíc. Dobrodružství začalo. Dodány byly dvě profesionální pračky a dvě profesionální sušičky prádla s kapacitou 10 kg, žehlicí mandl o délce 140 cm a žehlicí stůl. Investovala také do BW generátoru ozonu a automatických dávkovacích čerpadel.

Dodané produkty:

Poskytované služby:

  • Školení
  • 3D vizualizace
  • Poradenství v oblasti rozpočtu a financování

Výsledky: Návratnost investice za pouhé dva roky

“Během roku mám dva zaměstnance, ale se začátkem další sezóny plánuji přijmout další dva”

Pani InesMajitelka restaurace a vinařství

„Turistická sezóna znamená vysokou intenzitu. Během roku mám dva zaměstnance, ale se začátkem další sezóny plánuji přijmout další dva“, říká nadšeně. “Jsem moc ráda, že se mi podařilo splnit si svůj podnikatelský sen. Práci a čas si tak mohu organizovat, jak chci, a to je velké plus. Podle mého odhadu se produkty zaplatí samy do dvou let. A pokud mohu dodat – vůle pracovat a vůle žít – to je klíč k úspěchu a vše, na čem skutečně záleží!“