Vinný bar a prádelna s technologií LG Commercial v Praze

Segment: Profesionální prádelna
Typ podnikání: Vinný bar
Rok projektu: 2022

O Laundry & Wine Bar

V samém srdci krásné Prahy, vedle slavného Karlova mostu, je The Laundry and Wine Bar. Jak název napovídá, jde o nevšední spojení vinného baru a samoobslužné prádelny. A aby byl příběh ještě působivější – je zakončen špičkovou profesionální technologií LG!

Výzvy: Motivovat lidi, aby trávili čas v prádelně

Jak tento kreativní nápad vznikl, jsme si povídali s majitelem Goranem, podnikatelem stojícím za čtyřmi samoobslužnými prádelnami v České republice. Chtěl ukázat, že praní prádla nemusí být jen nudná práce.

“Před čtyřmi lety jsme v samém centru Prahy otevřeli “Sweet Wash & Dry“ – cukrárnu a prádelnu v jednom. Lidem se tento koncept líbil. Během čekání na vyprání si mohli vychutnat kávu, zmrzlinu nebo dorty a dívat se na televizi. Učinili jsme však obchodní rozhodnutí prodat prostor, který byl velmi atraktivní svou polohou“ – říká Goran.

Majitelé samoobslužných prádelen po celém světě přicházejí s atraktivními nápady, jak zákazníkům nabídnout něco víc. Víme o prádelnách, ale i knihovnách, hernách, nočních klubech, kadeřnictvích, centrech rodinné zábavy atd. A s Goranovou kreativitou se tento zajímavý seznam nedávno rozšířil o další originální koncept!

Řešení

„Můj obchodní partner přemýšlel o otevření vinařství a došlo mi – Co takhle wine bar v prádelně? Číšník, který hostům podává vína, zatímco čekají, až bude jejich prádlo čisté? Zbytek je historie,“ vzpomíná.

“Lidé byli trochu skeptičtí, když jsme jim řekli o našem podnikatelském nápadu, protože více obyvatel žije mimo samotné centrum města. Jenže zapomněli, že Praha je páté nejnavštěvovanější město v Evropě! Centrum města je známé svou bohatou historií, kouzelnou architekturou a příjemnou atmosférou a turisté ho navštěvují po celý rok. Stali se naším klientem číslo jedna!”

Laundry and Wine Bar je zařízen v retro stylu, což mu dodává specifické domácké, staromódní kouzlo. Rustikální dřevěné prvky a teplé zemité odstíny přispívají k příjemnému prostředí. V kombinaci s moderní prádelnou LG Commercial je dosaženo dokonalého spojení minulosti a současnosti.

“Další výhodou prádelenského zařízení LG Commercial je jejich „tichá“ technologie. Díky tomu je perfektní volbou v kreativních prádelnách tohoto typu, protože zatímco si budete užívat konverzaci u sklenky vína, nebudete rušeni hlukem.”

Goran SMajitel

Goran S

Výsledky

A jaké jsou reakce klientů na tento neobvyklý nápad?

“Jsou velmi nadšení! Tento koncept se jim líbí především v zimě, protože nemusí chodit na hodinovou procházku a čekat na vyprání prádla. Místo toho se můžu zahřát a odpočinout si u sklenky dobrého vína,“ říká Goran.

The Laundry & Wine opening day

Máte kreativní nápad na vlastní koncept praní prádelny? V Bright World milujeme odvážné a neobvyklé nápady! Neváhejte nás kontaktovat, ať už chcete rozšířit koncept vaší stávající prádelny a přilákat více zákazníků nebo začít něco úplně nového!